leuk 1

 

 

Ik ben Anita Graal en ik ben (weer) 100% mezelf!

Ik was 20 jaar en opende m’n eerste dames- en kinderkledingzaak midden in het centrum van Zeist, de mooiste tijd van m’n werkzame leven. Heerlijk, wat genoot ik als ik ’s morgens de deur opendeed, de bloembakken buitenzette en zwaaide naar de bakker en de slager aan de overkant. Ik hoor nog in gedachten het geluid van de winkelbel. Iedere dag blije dames in de winkel, die enthousiast de deur weer uitgingen. Ik was in die tijd 100% mezelf!

Omdat mijn man in die tijd een nieuwe baan kreeg aan de andere kant van het land, heb ik de winkel verkocht en zijn we met ons gezin (inmiddels verrijkt met 3 jongens) verhuisd naar het oosten van het land.

Daar ben ik meteen begonnen met een kinderkledingzaak. Maar het koopgedrag en bestedingspatroon in ons nieuwe dorp verschilde enorm met wat ik gewend was. Het werd niet het succes waar ik op hoopte.

Omdat ik m’n handen vol had aan de opvoeding van de kinderen zocht ik een leuke baan in het bedrijfsleven en heb ik mijn zelfstandigheid opgegeven. Zo ging ik van baan naar baan. Ik werkte steeds harder, maakte veel uren en moest steeds meer presteren. Ik liet me meeslepen in die flow.

Totdat ik op een gegeven moment ’s morgens voor de spiegel stond, klaar om weer naar m’n werk te gaan en dacht: ‘Wie ben ik eigenlijk? Waar is de oorspronkelijke Anita gebleven? Ben ik wel 100% mezelf of heb ik mezelf gaandeweg verloren?’

Dat laatste was het geval.

Een ommekeer

Ik heb mezelf eens grondig onder handen genomen. Ik ben gestopt met mijn baan en ik heb mijn oude keurslijf vaarwel gezegd. Ik ben opleidingen gaan doen in wat ik echt leuk vond en ik heb mezelf weer volledig teruggevonden.

Nu doe ik wat ik het allerleukste vind en waar ik goed in ben; mensen helpen weer 100% zichzelf te zijn.
Medio oktober 2012 heb ik weer een winkel geopend: 100% JEZELF. Een lifestyle winkel vol met alles wat ik leuk vind: kleding, vintage & retro accessoires en interieurartikelen, sieraden en de leukste, origineelste cadeautjes. De cirkel is rond: dat waar ik mee begon in 1982 en super leuk vond, doe ik nu weer…

Ook jij!

Wordt het niet eens tijd dat ook jij laat zien wie je bent, en trots kunt zijn op je persoonlijkheid en je verschijning? Ieder mens is uniek, maar er zijn er maar weinig die dat beseffen en het lef hebben zich zo te presenteren.
Pak tijd voor jezelf; kom gezellig naar de winkel. Neem de tijd om lekker rond te struinen en een kop koffie. Of kies een keer voor een kleur-, kleding- en/of stijl advies.

Laat je niet leiden door wat er in de media allemaal op je afkomt, de perfecte beelden van de tv persoonlijkheden en/of de reclames in tijdschriften. Die ogenschijnlijke perfectie hangt niet samen met de kracht en persoonlijkheid die in jezelf zit. Luister naar je eigen lichaam en gevoel. Onderscheid je van de massa door jezelf te presenteren, door 100% JEZELF te zijn.

Het mooiste leven leef je zelf!

Meer weten?
Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Kijk dan eens naar het productenaanbod of neem direct contact met me op.