Als je gaat voor een denim-look, houd dan met een paar dingen rekening: let goed op de tinten en texturen van de spijkerstof, daar moet wat contrast in zitten. Draag bijvoorbeeld een donkerblauwe skinny jeans en een wat lichtere blouse, hiermee breek je het geheel een beetje. Een zwart spijkerjasje staat weer mooi op een lichtblauwe of grijze jeans. Nog een mogelijkheid om je outfit wat te breken is het gebruik van accessoires. Kies voor één kleurrijk, opvallend accessoire als middelpunt van je outfit. Dan is er meer dan alleen denim waar het oog op valt. Als je dat accessoire ook nog eens een wat chiquer item laat zin, haal je al helemaal alle associaties met de staat Texas weg. Combineer je look met bijvoorbeeld een mooie pump met spitse neus, of een luxe zijden blouse of kashmier trui. Maak vooral ook gebruik van de gekleurde en geprinte denim items die je nu veel ziet in de winkels.

Dont’s:
Soms is de lijn tussen een trendy outfit en een verkleedpakje dun. Voorkom dat je te veel gaat lijken op een Amerikaans meisje uit de jaren ’90 en combineer de denim items niet met cowboylaarzen. Ook is het verstandig om een wijdvallend en een strak kledingstuk met elkaar te combineren. Twee losse kledingstukken dragen betekent gelijk heel veel spijkerstof. Een outfit moet wel vrouwelijk blijven, dus minimaal één strakker kledingstuk is een must.

DUS:    -Jeans-For-WomenTrendy-Fall-Winter-2014-2015-2: mix en match naar hartenlust, maar laat je outfit er vooral niet te gemaakt uitzien. Combineer je versleten jeans met een vaal jack van spijkerstof, of voeg een patchwork item toe. Ook mooi: de full denim look, waarbij je alle items in dezelfde kleur denim draagt.

Het ultieme gezelschap van full denim? Een felgekleurde clutch met print.

 

denim man