Maak van het wachten op de lente een tijd van rust en creëren.


Nadat we de kerstboom & alle andere toeters & bellen opgeruimd hebben, vallen we allemaal in een gat en gaan we een soort van wachten tot we merken dat het weer lichter wordt buiten en kijken we reikhalzend uit naar het voorjaar.

Toch kunnen we deze tijd goed gebruiken. In plaats van ons somber en down te voelen kunnen we deze tijd ook zien als een tijd van rust en bezinning; geen stilstand, maar voorbereiding. Opruimen, leegmaken, ruimte scheppen…

Wat is er  nu fijner dan het nieuwe jaar opgeruimd en geordend te beginnen.

Dus…Detox je kledingkast:
Puilt je kast uit en is hij onoverzichtelijk? Kun je nauwelijks nog iets vinden en sta je elke ochtend met een groot vraagteken – ‘Wat moet ik nu weer aan…?’ – voor de kast. Dan is het de hoogste tijd je kast op te ruimen!
Het resultaat is om blij van te worden.

Tips!

  • Echte dikke kleding kun je in een box of een aparte kledingkast doen. Dat scheelt vaak heel veel ruimte.
  • Sorteer je kleding op zomer en winter. Tussenkleding (zoals T-shirts en hemdjes) kun je namelijk vaak ook nog combineren met een vestje of een jasje. Bekijk alle kleding uit je kast kritisch na: is alles vlekloos, fris en heel? Zo niet, wassen, stomen of (laten) maken.
  • Bekijk hoe het zit met je basics. Met basic kleding kun je nieuwe combinaties maken en lijkt het dan net of je een nieuwe garderobe hebt. Zo zie je ook wat je nog nodig hebt om een setje te completeren ( = compleet maken). Schrijf dit op een wishlist. En de volgende keer als je gaat shoppen, ga je gericht opzoek naar wat je nodig hebt. De kans is dan minder groot dat je een miskoop doet 😉
  • Kijk naar wat je al langer dan een jaar niet meer hebt gedragen. Items waar je over twijfelt, kun je beter nog even bewaren en de andere items kun je weggeven of verkopen in een 2e handskledingzaak: ‘lees’: breng je kleding naar 100% JEZELF Engestraat 2 in Deventer!