Brigitte-Bardot-1960Brigitte Bardot wat was ze mooi…
Brigitte werd op 28 september, 1934 geboren in Parijs, als eerste dochter van strenge ouders. Ze kreeg nog een zusje, waar ze goed mee overweg kon. Ze was gek op dansen en zat op de dansacademie. Door een tip van een vriendin van haar moeder, werd ze als bijbaantje model. Toen ze in 1950 op de voorkant van de Elle stond, ontdekte regisseur Roger Vadim haar. 2 jaar later speelde ze in haar eerste film en trouwde met Roger. In april 1953 was ze op het filmfestival van Cannes, waar ze op bijna elke foto stond die de paparazzi maakte. Zo kwam ze voor het grote publiek in de aandacht. Tussen 1952 en 1956 speelde ze in wel zeventien films, maar vaak kleine rolletjes. In 1956 gaf haar man haar de hoofdrol in zijn film ‘Et Dieu Créa La Femme’. Dat betekende haar grote doorbraak en ze werd het symbool van Frankrijk. Bij de opnames begon ze een affaire met haar tegenspeler, wat het einde van haar huwelijk betekende, hoewel ze wel vrienden bleven. Ze trouwde in 1959 met acteur Jacques Charrier, met wie ze in 1960 een zoon genaamd Nicolas kreeg. Dit vond ze zelf maar niks. Ze had al eerder abortussen gehad, omdat ze geen moeder wilde worden. Haar zoon werd dan ook opgevoed door Jacques. Brigitte en Jacques scheidden in 1962. Haar carrière bleef goed gaan, ze speelde in films met Hollywood sterren als Sean Connery en maakte een aantal populaire popnummers. In 1966 trouwde ze voor de derde keer met een Duitse ‘playboy’, maar dat huwelijk ging 3 jaar later al kapot. In 1973 kondigde ze haar pensioen aan, ze had ondertussen al meer dan 50 films en een aantal albums gemaakt en wilde haar roem voor dierenrechten gebruiken. Sinds 1986 heeft ze een eigen dierenrechten organisatie die het goed doet. In 1992 trouwde ze met de rechtse politicus Bernard d’Ormale, waar ze nog steeds mee getrouwd is. Vanaf 1997 is ze een aantal keren aangeklaagd voor haar racistische uitspraken in kranten en zelfgeschreven boeken. Ze zou anti-islam en homofobisch zijn. Dat laatste heeft ze ontkend.
brigitte-bardot

 

 

 

 

 

 

 

Brigitte weetjes:

– Ze was een groot fan van Marilyn Monroe en was dan ook vereerd toen ze haar een keer heeft mogen ontmoeten.
– Ze was erg onzeker over haar uiterlijk. Op haar 21ste verjaardag vond haar man Roger haar huilend voor de spiegel, omdat ze zichzelf lelijk vond.
– Er is een patroon naar haar vernoemd, namelijk het BB ruitje. Zij droeg op haar trouwdag namelijk een trouwjurk met een klein wit-roze ruitje.
– Ze heeft een aantal keer een zelfmoordpoging gedaan, de eerste op haar vijftiende.
– Haar ouders hielden er rare opvoed technieken op na: nadat Brigitte en haar zusje per ongeluk een dure vaas hadden omgegooid, werden ze geslagen. Daarna zei hun moeder dat ze nu niet langer hun ouders waren, ze wilden nu met u aangesproken worden en niet meer met papa en mama. Dit is daarna altijd zo gebleven.
– Ze vond haar zwangerschap zo erg, dat ze het vergeleek met het gevoel alsof er een tumor in haar buik groeide.

 bb-vichy-ruitje